Wie een nieuwe gameconsole gekocht heeft, wil daar optimaal van genieten. Een mooi, helder beeldscherm, een goede bureaustoel en de juiste belichting (denk eens aan LED en Neon-licht) kunnen het verschil maken tussen lekker gamen óf een geweldige game-ervaring. Gamen op een echt gamebureau of op een houten tafel (of sterker nog: een laptop op schoot): het is nogal een verschil. Wie de beste gameprestaties uit zichzelf wil halen, zal dus moeten investeren in de juiste ruimte met de juiste materialen. Waar moet je op letten bij het aankopen van een ideaal bureau of een ideale gamestoel?

Het bureau: wat past bij jou?

De afgelopen zijn er steeds meer speciale gamebureaus op de markt gekomen. Er zijn verschillende kleuren, soorten en maten beschikbaar. Belangrijk bij het kopen van een gamebureau is dat je er eentje uitzoekt die qua formaat in je interieur past. Meten is weten, dus zorg dat je eerst met een meetlint door je kamer gaat voordat je een bureau aanschaft. Mocht jij je kamer met LED-sfeervol verlicht hebben, dan is er goed nieuws: ook gamebureaus hebben (soms) beschikking over LED-licht. Check ook even of je bureau in hoogte of hoek verstelbaar is: dit is handig wanneer je een langere tijd wilt gamen.

Luxe gamestoelen kraken niet

Heb je eenmaal het juiste bureau te pakken (het juiste formaat, en de extra opties die jij wilt), dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste stoel. Op zitcomfort moet je echt niet gaan bezuinigen: wie gamet, doet dat vaak meerdere uren. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je in een juiste houding zit. Zorg daarom altijd voor een verstelbare gamestoel. Ook deze stoelen zijn in meerdere vormen, maten en kleuren beschikbaar. Luxere gamestoelen zijn gemaakt van een duurdere stof, en bestaan uit één metalen constructie. Deze stoelen gaan niet kraken. Ideaal als jij urenlang ongestoord wilt gamen.